ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Προτεινόμενο

Κωδικός εκδρομής: 1472

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

 

Αναχωρήσεις  04/02, 11/02,18/02, 25/02

 

 

Συγκέντρωση στις 07.00 το πρωί στα γραφείο μας Φιλελλήνων 3 και αναχώρηση για τα Καλάβρυτα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Θα περάσουμε από το Διακοπτό και θα ανηφορίσουμε προς το Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το 1653. Επίσης εκεί φυλάσσονται και χειρόγραφα Ευαγγέλια και άμφια.
Επόμενη στάση μας η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο και το μουσείο του ολοκαυτώματος, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής Στη συνέχεια θα και επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό και ώρα 15.30 θα αναχωρήσουμε μέσω μαγευτικής διαδρομής στο φαράγγι του Βουραϊκού για το Διακοπτό. Άμεση αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 


Περιλαμβάνει:
• Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
• Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας
• Ξεναγός διπλοματούχος 
• ΦΠΑ

 

Τιμή Συμμετοχής:   28,00 €/ άτομο  με οδοντωτό

Κρατήσεις μόνο με προπληρωμή έως Παρακευή Μεσημέρι